Thursday, July 15, 2010

Rigó Jancsi torta

x
x
x
Ez a tortát saját magamnak készítettem, ami biztos az biztos alapon, a 21. szülinapomra :) ami tegnap volt!
A recept eredetileg nem tortának volt, hanem a klasszikus süteménynek. A recept a Webcukrászda oldalon találtam, amelt egy régi kedencem és a receptet pár éve már ki is próbáltam.


Hozzávalók:

  • Tészta:
    • 7 tojás
    • 6 evőkanál víz
    • 13 evőkanál kristály cukor
    • 4 evőkanál kakaó
    • 9 evőkanál liszt
  • Krém:
    • 8 dl tejszín
    • 6 dkg kakaó
    • 12 dkg vaniliás cukor

Szétválasztom a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadom a cukrot és a vízet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belőle. Ezt követően apránként hozzáadom a kakaót és lisztet, miközben folyamatosan kevergetem. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a  masszát majd előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütöm.
Ugyan az eredeti receptben szerepel 2 evőkanál zselatin, én ezt kihagytam mivel az általam használt tejszín (Meggle) olyannyira megkeményedett, hogy attól féltem, hogyha a zselatint is beleteszem, kő lesz a krémből.
Hozzáadtam a kakaót és a vanilíás cukrot és már lehetett is összeállítani a tortát.
A torta tetejére az autentikus receptben olvasztott étcsokoládé jár, én ezt felcseréltem egy fondantra amiben a vízet rummal és a porcukor egy részét kakaóval helyettesítettem.
A torta díszítése egy másik bejegyzésben lesz majd látható.

2 comments:

Jutka said...

Gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik. Üdv Jutka.

Fondantina said...

Koszonojuk szepen :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails