Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 2-3 dl tej
- 3-4 nagyobb padlizsán
- 25 dkg paradicsom
- 3-4 paprika
- 1 hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kötés petrezselyem
- só
- bors
- oliva olaj
- zöldfűszerek
- 25-30 dkg reszelt trapista sajt
- pirított hámozott napraforgómag (én Mogyit használók)
A vajat megolvasztjuk, levesszük a tűzről , hozzáadjuk a lisztet és aranysárgára piritjuk majd apránként, folyamatos kevergetés mellett a tejet is ráöntjük. Ez lesz a Bechamel mártás amit én jól megfűszereztem, így nem kellett részletkben csinálni. Szóval ezután nyugodtan megszórtam a zöldfűszerekkel meg a sóval :) Visszatettem a tűzre és folyamatosan kavargattam, amíg a a mártás besűrűsödött. Eredetileg karikákra kellene vágni az összes zöldséget. Hát én egyszer megpróbáltam, de nagyon időigényes, úgyhogy változtattam. Megkockáztam mindent, majd külön a padlizsánt és külön a paradicsomot előprírítottam egy kicsit. Utána a hagymát, a fokhagymával és a petrezselyemmel megpirítottam, majd a zöldségpaprikát is hozzáadtam.
Kivajazunk egy jénai tálat és megszórjuk az összeőrölt tökmag egy részével. Rétegezve lerakjuk a zöldséget, Bechamelt, reszelt sajtot. A tetején csak padlizsán, sajt és a maradék tökmag.
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
2 comments:
Ezuton is kivanok Boldog boldog szulinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Es a (padlizsan) nalunk is teritekre kerul hamarosan!:)
Köszönöm Orsikám :D puszi
Post a Comment