x
x
x
Ez a tortát saját magamnak készítettem, ami biztos az biztos alapon, a 21. szülinapomra :) ami tegnap volt!
A recept eredetileg nem tortának volt, hanem a klasszikus süteménynek. A recept a Webcukrászda oldalon találtam, amelt egy régi kedencem és a receptet pár éve már ki is próbáltam.
Hozzávalók:
- Tészta:
- 7 tojás
- 6 evőkanál víz
- 13 evőkanál kristály cukor
- 4 evőkanál kakaó
- 9 evőkanál liszt
- Krém:
- 8 dl tejszín
- 6 dkg kakaó
- 12 dkg vaniliás cukor
Szétválasztom a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadom a cukrot és a vízet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belőle. Ezt követően apránként hozzáadom a kakaót és lisztet, miközben folyamatosan kevergetem. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát majd előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütöm.
Ugyan az eredeti receptben szerepel 2 evőkanál zselatin, én ezt kihagytam mivel az általam használt tejszín (Meggle) olyannyira megkeményedett, hogy attól féltem, hogyha a zselatint is beleteszem, kő lesz a krémből.
Hozzáadtam a kakaót és a vanilíás cukrot és már lehetett is összeállítani a tortát.
A torta tetejére az autentikus receptben olvasztott étcsokoládé jár, én ezt felcseréltem egy fondantra amiben a vízet rummal és a porcukor egy részét kakaóval helyettesítettem.
A torta díszítése egy másik bejegyzésben lesz majd látható.
2 comments:
Gratulálok a bloghoz, nagyon tetszik. Üdv Jutka.
Koszonojuk szepen :D
Post a Comment