Wednesday, December 22, 2010

A legfinomabb mákos kalács (Bejgli)


 Hozzávalók:

    Tésztához:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 1 tojássárga
  • 60 g krisztálycukor
  • 10 g élesztő
  • 1 késhegynyi só
  • zsíros tejföl az összegyúráshoz
   Töltelék:

  • 200 g őrölt mák
  • 200 g kristálycukor
  • 1 narancshéj
  • 1 evőkanál méz
  • 75 ml víz

Elkészítés:
   A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadva a langyos tejben felfutatott élesztőt, cukrot, sót, tojássárgáját és annyi tejfölet, hogy jól gyurható tészta legyen. Hagyjuk kelni a tésztát. Amíg a tészta megkel, addig a elkészítjük a tölteléket. A cukorral és vízzel szírupot készítünk, amivel leforrázuk a mákhoz, majd ehez hozzáadjuk a mézet és a narancshéjat.  Kétfele osztjuk és tepsiméretre nyújtjuk és a kihült töltelékkel megkenjük, majd feltűrjük, a tetejét tojássárgájával megkenjük, ha nem elég a tojássárgája akkor hozzákeverünk egy kis tejfölet és porcukrot, ezzel kenjük meg, gáz sütöben 50 percet sütjök ( a tetején látszik mikor szép)

Jó étvágyat!
Fondantina

3 comments:

Ottis said...

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok! Guszta lett!

Fondantina said...

Ottis, agyon szépen köszönöm :) viszont kívánok minden hasonlót!

Anonymous said...

whoah this blog is wonderful i like reading your
articles. Keep up the great work! You realize, lots of people are hunting round for this information,
you can aid them greatly.

Here is my blog ... låna pengar snabbt med betalningsanmärkningar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails