Mostában, nem nagyon blogoltam, mivel a napjaim nagyrészét azzal töltöttem, hogy fordítottam a receptjeimen román nyelvre, mert találtam egy jó kis versenyt. Elég nehézkes volt ezeket fordítani, mivel a szakkifejezések nem nagyon mentek, úgyhogy sok időt vett fel. Még mindig versenyben vagyok szóval aki szeretne az szavazhat rám az alábbi linkre kattintva, itt alol megjelennek a képek minden képre, vagyis receptre külön lehet kattintani. Rákattintasz a képre és ott van egy olyan, hogy VOTEZA, ami azt jelenti h szavaz, ha ez megvolt akkor újból a nevemre kattintva lehet a többi receptre is szavazni. Igazán jól jönne a segítség :)
És akkor a gombócok :) ez a recept dédnagymamámtól származik,m egy igazi székely étek :)
Hozzávalók:
- 400 g tehéntúró
- 2 kanál gríz
- 2 kanál prézli
- 2 kanál margarin
- 2 tojás
- só
- cukor
- liszt
Elkészítés:
A hozzávalókat a liszt kivételével mind összekavarjuk. Gombocókoat formálunk belöle és lisztbe forgatjuk, és forró sós vízben megfőzzük, majd a prézlit egy kevés olajon folyamatos kavargatás mellett megpírítjuk, ha a tűzet lezártuk lehet beletenni egy kevés cukrot. A forró vízből kivett gombócokata prézlibe forgatjuk és máris készen vagyunk. Melegen tálaljuk, az ízélmény fokozása érdekében dzsemet és/vagy tejfölet teszünk a tetejére.
Jó étvágyat!
Fondantina
2 comments:
Szia! és mi lesz a grízzel?
juuj elirtam a lisztet hagyjuk ki, mert kesobb abba forgatjuk
Post a Comment