Ez a torta...leirhatatlan:) De azert megprobalkozom vele... Mostmar hivatalosan is Palachinka rajongo vagyok (miota magyar eteleket keszit, meginkabb:)) Leginkabb a torta gazdagsaga es a sokfele alapanyag gyozott meg... Elkeszitese pontosan 5 lepesben. Nem a legegyszerubb, de nagyon megeri! Lassuk csak:
1. Csokolades (alom) lap:
- 2 tojas
- 340 g cukor
- 250 g liszt
- 1 1/2 kk szodabikarbona
- 1 1/2 kk sutopor
- 30 g kakao
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 100 ml fovo viz
- 2 tojas
- 250 g cukor
- 250 g liszt
- 1 1/2 kk szodabikarbona
- 1 1/2 kk sutopor
- 50 g zsemlemorzsa
- 2 citrom leve
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 100 ml fovo viz
.
1. (Mennyei) Csokolade krem:
- 2 tojas
- 120 g cukor
- 1 kk vanilia aroma
- 75 g (min 75%-os) darabolt csokolade
- 1 evok kakao
- 120 g vaj
2. Rumos puncs krem:
- 2 tojas sarga
- 600 ml tej+ 3 evok cukor
- 2 vanilia puding
- 75 g feher csokolade
- 125 ml tej
- 1 tasak tejszinhab por
3. Dios csokis maz:
- 50 g csokolade
- 1 kanal cukor
- kis olaj
- kis tej
- 2 evok tejpor
- 4 evok vagdalt dio
Osszeallitas:
A lapokat vizszintesen kette vagjuk. Legalul a csokis lap, ra citromos krem, citromos lap, csokis krem, csokis lap, citromos krem, citromos lap, majd a tetejere a dios csokis maz.
Jo etvagyakat hozza!:))
2 comments:
az igen;) ugyes
Szia
Megkérdezhetem mitöl rumos puncs krém, ha se rum sem puncs nincs benne? nem inkább fehér csokis krém?
Post a Comment