Thursday, April 22, 2010

Torta a negyzeten...


Ez a torta...leirhatatlan:) De azert megprobalkozom vele... Mostmar hivatalosan is Palachinka rajongo vagyok (miota magyar eteleket keszit, meginkabb:)) Leginkabb a torta gazdagsaga es a sokfele alapanyag gyozott meg... Elkeszitese pontosan 5 lepesben. Nem a legegyszerubb, de nagyon megeri! Lassuk csak:
1. Csokolades (alom) lap:
  • 2 tojas
  • 340 g cukor
  • 250 g liszt
  • 1 1/2 kk szodabikarbona
  • 1 1/2 kk sutopor
  • 30 g kakao
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 100 ml fovo viz
2. Citromos lap:
  • 2 tojas
  • 250 g cukor
  • 250 g liszt
  • 1 1/2 kk szodabikarbona
  • 1 1/2 kk sutopor
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2 citrom leve
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 100 ml fovo viz
A lapok ugyanazon modszerrel keszulnek: a tojasokat es a cukrot habosra verjuk, majd a fovo viz kivetelevel, alaposan osszekavarjuk a tobbi hozzavaloval (kb 2 percig). Mikor kesz, hozzaontjuk a forrasban levo vizet. A masszat egy 26 cm atmeroju kapcsos tortaformaba ontjuk, 170 C-on 45-50 percig sutjuk.
.
1. (Mennyei) Csokolade krem:
  • 2 tojas
  • 120 g cukor
  • 1 kk vanilia aroma
  • 75 g (min 75%-os) darabolt csokolade
  • 1 evok kakao
  • 120 g vaj
Alaposan felverjuk a tojasokat a cukorral es a vaniliaval. Hozzaadjuk a csokit, majd goz folott kavargatjuk tovabb. Vegul hozzaadjuk a kakaot es a vajat, fozzuk allando kavaras mellett, mig bevastagszik.

2. Rumos puncs krem:
  • 2 tojas sarga
  • 600 ml tej+ 3 evok cukor
  • 2 vanilia puding
  • 75 g feher csokolade
  • 125 ml tej
  • 1 tasak tejszinhab por
A tojassargakat alaposan kikavarjuk. Kozben keves tejjel elkeverjuk a pudingokat. A (600 ml) tejet a cukorral felfozzuk, beleontjuk a feloldott pudingokat, majd fozzuk, allando kavargatas melett, mig bevastagszik. Miutan kesz, levesszuk a tuzrol, hozza adagoljuk a tojassargakat, es a feher csokit. Alaposan elkavarjuk. Miutan kihult, hozzakavarjuk a felvert tejszinhabot (125 ml tej+ tejszinhab por).

3. Dios csokis maz:
  • 50 g csokolade
  • 1 kanal cukor
  • kis olaj
  • kis tej
  • 2 evok tejpor
  • 4 evok vagdalt dio
Az elso negy hozzavalot goz folott osszekavarjuk, majd hozzaadjuk a tejport es a diot. Kihutjuk.

Osszeallitas:
A lapokat vizszintesen kette vagjuk. Legalul a csokis lap, ra citromos krem, citromos lap, csokis krem, csokis lap, citromos krem, citromos lap, majd a tetejere a dios csokis maz.
Jo etvagyakat hozza!:))

2 comments:

Fondantina said...

az igen;) ugyes

anake said...

Szia
Megkérdezhetem mitöl rumos puncs krém, ha se rum sem puncs nincs benne? nem inkább fehér csokis krém?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails