Kedves Olvasóink,
mivel, hogy épp a spenótot igen akciósan kapható ezért egy különlegességnek a receptjét fogom az elkövetkezendőkben veletek megosztani. Remélem elnyeri a tetszéseteket. :)
Hozzávalók:
- 500 g Tészta, én Farfalle-t használtam
- 4 kisebb fej hagyma
- 10 cikk fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 3 evőkanál liszt
- kb. 10 g vaj
- 4 evőkanál vaj
- só, bors, petrezselyem vagy egyébb zöldfűszer például majorana
A hagymát megpucoljuk és körökre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk vagy áttörjük őket egy fokhagymatörő segítségével. Forró olajon megpirítjuk. Közben a spenót leveleket megmossuk és kisebb darabokra tördeljük. Ha a hagyma és a fokhagyma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a spenótot és addig hagyjuk a tűzön míg összesik az egész. Egy másik edényben közben megolvasztjuk a vajat, hozzádjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett hozzádjuk a tejet. Megfűszerezzük a tejes masszát és ráöntjük a spenótos hagymára, majd hozzáadjuk a citrom levet. Addig hagyjuk a tűz felett míg el nem kezd rotyogni, ekkor lezárjuk a tűzet és hozzádjuk a tejfölet. A tésztát zubogó sós vízben megfőzzük és leszűrés után összekeverjük a spenótos öntettel.
Buon appetito!
Fondantina
2 comments:
remek recept! most, hogy szereztem abszolut friss spenotot, azt hiszem ki is probalom ezt a megoldast is!:) koszonom
kiprobaltam, megcsinaltam es ahogy kerted a blogomon irok is rola!:)
minden tokeletes volt, en csak a citromot hagytam el es friss szerecsendiot reszelt bele. ennyi apro modositas szerintem belefer, es megegyszer koszonom a remek otletadast!:)
Post a Comment