Wednesday, April 7, 2010

Valami uj es valami...ami maradt:)


Busas teendoim miatt ismet csusztam kicsit a bejegyzesekkel, de eljott az ideje, hogy torlesszek:)
Es hogy mi kerult Husvet idejen a csaladi asztalra? Termeszetesen husveti toltott barany...
Koszonet erte anyukamnak, ebben o a szakerto, es egyelore nem is szandekozom atvenni ezt a megtiszteltetest. Az alabbiakban osszefoglalom a "receptet"...

Hozzavalok:
  • barany aprolek: tudo, maj, sziv (kb 200-200 g)
  • 1 szelet zsemle
  • 4 tojas (2 nyers, 2 fott)
  • so, bors izles szerint
  • 2 kozepes hagyma, fel gerezd fokhagyma
  • 200 ml feher szaraz bor
  • nehany evokanal disznozsir a piritashoz
A barany aprolekot a hagymas zsiradekon atpiritjuk (kb 10 perc alatt kesz is), majd levesszuk a tuzrol. Miutan kihult, hozzadjuk a zsemlet, es ketszer ledaraljuk. Az igy kapott masszat osszedolgozzuk a nyers tojasokkal, fuszerezzuk. Kozben elokeszitjuk a toltendo negyed baranyt: felfejtjuk a bordakon levo hartyat, es beletoltjuk a masszat, kozben behelyezve a fott tojasokat. Osszevarjuk a baranyt, majd tepsibe helyezve, allando locsolas mellett ( disznozsir es feher bor) pirosra sutjuk (kb 3 ora alatt). Izles szerint adhatunk hozza fokhagymat.
A husveti asztalra termeszetesen meg sok finomsag kerult, tobbek kozott egy erdekes torta, amit meg ma kozlok:)
Egy szep napot nektek!:)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails