Friday, March 19, 2010

Imádnivaló sonkás ropogtatnivaló

Hozzávalók: 

Tésztahoz:
  • 750 g liszt
  • 250 g margarin
  • 3 tojássárgája
  • 2 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • annyi tejfölös tej, hogy a tészta könnyen gyurható legyen
Töltelékhez:

  • 300 g sonka vagy füstölt hús darálva
  • kevés tejföl vagy margarin, elhagyható ha füstölt császárhússal készítjük
  • Ízlés szerint fűszer pl: bors, zöldfűszerek
Elkészítés: 

  1. A tésztahoz való alapanyagokból poronyó tésztát gyúrunk.
  2. 8 cipót formálunk a tésztából.
  3. Körülbelül fél órát pihentetjük.
  4. Addig ledaráljuk a sonkát és összekeverjük egy kevés tejföllel vagy margarinnal, esetleg zsírt is használhatunk.
  5. Figyelem! Ha császárhúst használunk akkor csak le kell darálnunk.
  6. A 8 cipó egyikéből egy kis kört formálunk, nyújtunk. Ezután 6 egyforma méretű háromszög formába szeleteljük őket. (3 átmérő mentén kell felvágnunk a tésztát). A maradék 7 cipóval ugyancsak így járunk el.
  7. A háromszögek alapjába egy kiskanálnyit teszünk a töltelékből, majd a tölteléktől kezdve felcsavarjuk a tésztát.
  8. A kész kifliket egy sütöpapírral kibélelt tűzálló edénybe helyezzük.
  9. Egy tojásfehérjével megkenjük meg a kiflik tetejét.
  10. Előremelegített forró sütőben világosra sütjük őket.
 Jó étvagyat!

1 comment:

Orsibabba said...

Naon fincsicsik lehetnek!!!!
Mar alig varom tali, a telom meg nem megy...egyszeruen...brrrrrrrr...
Meg sokszor koszi a fotopalyazatert!
Puuuuuuuuuuuuuszmuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails