Hozzávalók:
Tésztahoz:
- 750 g liszt
- 250 g margarin
- 3 tojássárgája
- 2 g élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- annyi tejfölös tej, hogy a tészta könnyen gyurható legyen
Töltelékhez:
- 300 g sonka vagy füstölt hús darálva
- kevés tejföl vagy margarin, elhagyható ha füstölt császárhússal készítjük
- Ízlés szerint fűszer pl: bors, zöldfűszerek
Elkészítés:
- A tésztahoz való alapanyagokból poronyó tésztát gyúrunk.
- 8 cipót formálunk a tésztából.
- Körülbelül fél órát pihentetjük.
- Addig ledaráljuk a sonkát és összekeverjük egy kevés tejföllel vagy margarinnal, esetleg zsírt is használhatunk.
- Figyelem! Ha császárhúst használunk akkor csak le kell darálnunk.
- A 8 cipó egyikéből egy kis kört formálunk, nyújtunk. Ezután 6 egyforma méretű háromszög formába szeleteljük őket. (3 átmérő mentén kell felvágnunk a tésztát). A maradék 7 cipóval ugyancsak így járunk el.
- A háromszögek alapjába egy kiskanálnyit teszünk a töltelékből, majd a tölteléktől kezdve felcsavarjuk a tésztát.
- A kész kifliket egy sütöpapírral kibélelt tűzálló edénybe helyezzük.
- Egy tojásfehérjével megkenjük meg a kiflik tetejét.
- Előremelegített forró sütőben világosra sütjük őket.
Jó étvagyat!
1 comment:
Naon fincsicsik lehetnek!!!!
Mar alig varom tali, a telom meg nem megy...egyszeruen...brrrrrrrr...
Meg sokszor koszi a fotopalyazatert!
Puuuuuuuuuuuuuszmuuuu
Post a Comment