Tuesday, March 23, 2010

Narancsos csiga


Mostanában picit elhanyagoltam a blogot, de a napokban újabb lendülettel vetettem bele magam a gasztronómia rejtelmeibe. Egy gyors finomságra vágytam és mivel a házban mindenki kávéfogyasztó ezért ezt a kekszhez hasonló, mondhatnám apróságot, de az nem lenne helyt álló mivel a tészták akkorák lettek mint a tenyer, inkább mondom tehát, hogy nagyságot készítettem. :) akkor jöjjön a recept
Hozzávalók: 
  • 500 g liszt
  • 250 g margarin
  • 200 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanilia cukor
  • 1 narancs héja
  • 1 fél narancs leve
 A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát két egyenlő részre osztjuk. Felét összedolgozzuk 2-3 evőkanál kakaóval, majd mint két adag tésztát négyzet alakura kisirítjük. Tetszés szerint egymásra helyezzük két tésztát (lehet felül a fehér vagy a barna tészta), majd szorosan felcsavarjuk. Körülbelül 1 cm-es szeleteket vágunk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben tesszük, majd előmelegített sütőben 10 percig sütjük. 


Bon appetit!

Fondantina

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails