Sunday, December 27, 2009

Tegnap reggel, a karacsonyi lazulas ellen lazadva nekifogtam ennek a kis csodanak. Oszinten mondom, magam is meglepodtem, mennyire jol sikerult...es hogy mirol is lenne szo?! Meg a fantaziatokra bizom, segitsegul egy foto a mar elkeszult furisagrol:

Egy ujabb edesseg?rahat? Neeeeem... ez a Haromszinu fincsi torta, aminek erdekessege, hogy valojaban nem egy edessegrol beszelunk, hanem egy etelrol.

Ezen a kepen mar jobban latszik. Nagyon halas kis `sutemeny`, biztosan megtartom meg...sokaig:)
Es ime, hogyan szuletett: 3 lap sutesere kell keszulodnunk, az alapteszta ugyanaz, viszont, hogy lassam, megis hogyan fog kinezni, az elso lapot kulon keszitettem el.
Alaplap (20 cm-es atmeroju leveheto szelu tortasutoben sutve): mixerrel alaposan felverunk egy tojast (jo kemeny habba),folyamatos keveres kozben hozzaadunk (tovabbra is dolgozhatunk a mixerrel) 25 ml olajat, 1/4 teaskanal sot, 60 ml joghurtot, es 1/2 kaveskanal sutoport. Miutan ezeket jol osszedolgoztuk, ovatosan forgassunk bele 4 evokanal lisztet. Az igy kapott masszat tegyuk a tortaformaba, es elomelegitett sutoben sussuk 180 fokon 15 percig.
Masodik lap: a muvelet ugyanaz, a vegen adjunk a masszahoz 1/2 kavesk paprikat, amit elozoleg keves olajban elkevertunk.
Harmadik lap: alaplap massza, amihez hozzaadunk 2 es fel evokanal spenotot (en konzervbol dolgoztam)
Krem: alaposan keverjunk ossze 50 g vajat 250 g krem sajttal (barmilyen fajta), szinten dolgozhatunk mixerrel. Adjunk hozza 150 g aprora vagott sonkat (en sult kolbiszt hasznaltam), 2 db aprora vagott kovaszos vagy savanyu uborkat es egy fott sargarepat (szekelyesen murkot:)). Jol dolgozzuk ossze.
Ajanlott retegezes: 2. lap+ a krem fele+ 3. lap+ a krem masik fele+ alaplap. A tetejere onthetunk tejfolt, de nekem igy, naturan is nagyon tetszett:) En "nagymagyarosan", piros+feher+zoldnek raktam ossze:)

Engem leginkabb a lapok leptek meg...tenyleg tokeletesek lettek, allagban, es kulsore is. Vegulis a lapok a fontosak, a tolteleket izlesunk es fantaziank szerint alakithatjuk. Mindenki meg volt elegedve vele, anyuskam megjegyezte, hogy a spenot kicsit `elkeseritette` a lapot, de szerintem ez konnyen korrigalhato. Relativ gyorsan elkeszul, nagyon mutatos, ott lesz a Szilveszteri partyn, az biztos!:)

6 comments:

nd said...

arnyekos kepek jajjjj, csinalj veluk valamit!

Orsibabba said...

Mindent megprobaltam korlatolt fenykepezesi technikaimat felhasznalva de nem ment... photoshop?:)

Eszter said...

gratulálok! nagyon ötletes ez az étel, jövőre kipróbálom :)

Orsibabba said...

Kedves Eszter, csak ajanlani tudom, tenyleg nagyon halas egy "sutemeny"!:)

Anonymous said...

Szia! Szerintem nd-nek az fáj, hogy a te árnyékod (vagy a gépé) látszik a kép alján. Kicsit menj távolabb, és úgy zoomolj rá, esetleg még egy fehér lappal vagy fémtálcával "deríts" oldalról.

Phoebe said...

Szia Orsi,
egyszer ettem ilyet, meg gyerekkoromban Magyarorszagon.Azota sem, es olyan sokszor eszembe jutott.Koszi a receptet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails