Tuesday, December 29, 2009

Marcipános szaloncukor házi csoki bevonattal


Én is utólag pótolam a karácsonyi elmaradásaimat. Elsőként egy bon-bon.


Hozzávalók (kb 30 db-hoz):
Marcipán:
  • 200 g őrölt mandula
  • 150 g porcukor       
  • kb 10 csepp meggylé 
  • Ízesítők pl: fahéj, rum...
Házi csoki :
  • 100 g tejpor
  • 2 evőkanál víz  
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj      
  • ételszínezék / kakaó vagy teljesen elhagyható és akkor fehér marad

Elkészítés:
  1. Elkészítjük a marcipánt: összegyúrjuk a hozzávalókat, figyeljük a meggylével, minden egyes cseppel gyúrjuk össze (ha túl sokat teszünk nem fog összeállni a massza).
  2. A marcipánból tetszés szerint apró gömböket formálunk.
  3. Házi csoki: A cukrot a vízzel tegyük egy hő álló tálba. Tegyük tűzre és folyamatosan kavargatjuk addig amig a cukor teljesen elolvad.
  4. Ekkor belekavrjuk a vajat, majd ha az is elolvad a kakaót (feltéve, hogy használunk).
  5. Végül jöhet  a tejpor és folytonos kavargatás mellett még a tűzhelyen hagyjuk kb 2 percet.
  6. A marcipán gömböket a csokiba forgatjuk, egy rácsra tesszük és kb hideg helyen egy óra alatt megszílárdul.
Jó étvágyat!

1 comment:

Addicted said...

Kar hogy mar nem lathattam oket, a szinuk...zsenike!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails