Én is utólag pótolam a karácsonyi elmaradásaimat. Elsőként egy bon-bon.
Hozzávalók (kb 30 db-hoz):
Marcipán:
- 200 g őrölt mandula
- 150 g porcukor
- kb 10 csepp meggylé
- Ízesítők pl: fahéj, rum...
Házi csoki :
- 100 g tejpor
- 2 evőkanál víz
- 100 g cukor
- 50 g vaj
- ételszínezék / kakaó vagy teljesen elhagyható és akkor fehér marad
Elkészítés:
- Elkészítjük a marcipánt: összegyúrjuk a hozzávalókat, figyeljük a meggylével, minden egyes cseppel gyúrjuk össze (ha túl sokat teszünk nem fog összeállni a massza).
- A marcipánból tetszés szerint apró gömböket formálunk.
- Házi csoki: A cukrot a vízzel tegyük egy hő álló tálba. Tegyük tűzre és folyamatosan kavargatjuk addig amig a cukor teljesen elolvad.
- Ekkor belekavrjuk a vajat, majd ha az is elolvad a kakaót (feltéve, hogy használunk).
- Végül jöhet a tejpor és folytonos kavargatás mellett még a tűzhelyen hagyjuk kb 2 percet.
- A marcipán gömböket a csokiba forgatjuk, egy rácsra tesszük és kb hideg helyen egy óra alatt megszílárdul.
Jó étvágyat!
1 comment:
Kar hogy mar nem lathattam oket, a szinuk...zsenike!:)
Post a Comment