Sunday, December 27, 2009

Karacsony: Bejgli

A bonbonoknal mar be kandikaltak a bejglik. Mivel tradicionalis familiaban elek, igy a bejglinek mindig helye van a karacsonyi asztalon. Anyuskam nem az a receptkiprobalos, bevallalos fajta, igy evrol evre a sajat (nem tudom kitol orokolt) receptje szerint kesziti a csoda rudakat. Kivetel az idei Karacsony, mivel sikerult meggyoznom, hogy probalkozzunk kicsit javitani a vegeredmenyen, es probalkozzunk egy uj recepttel (a regivel amugy nem volt baj, ha leszamitjuk, hogy itt-ott alaposan kirepedtek, de ez az iden sem volt maskepp:)) A valasztasom Szepsegtar bejglieire esett, nagyon reszletes, ertheto leirassal. 23-an este begyurtuk a tesztat, igen, anyuskamra biztam a bejgli nagy reszet, mivel ebben o a `szaki`, termeszetesen az en asszisztalasommal. Masnap reggel toltelekek, sutes......Es 4 darab gyonyoru bejgli kerult az unnepi menure. A kalacsok annyira jol sikerultek, hogy meg az en szuper szkeptikus anyuskamat is meggyoztek: ezt a receptet megtartjuk:) Nem irkalom a receptet, nem valtoztattunk semmit sem, ez pont igy jo, ahogy van!:)Sok-sok koszonet erte Szepsegtarnak!!!
Ja, es a bejglik egyetlen szepseghibaja, hogy kirepedtek rendesen, viszont ezt teljesen pozitivan eltuk meg, egyertelmuen a gazdag toltelek a `ludas`:)

1 comment:

Flirting with Flour said...

Huuu! de finom!! Amcsiba nehezen lehet kapni makot. Jon a Nagymamam- hatha hozna :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails