Hozzávalók:
- 1 póréhagyma
- 1
vöröshagyma
- 1
fehérhagyma
- 4-5 cikk
fokhagyma
- 3-4
evőkanál olaj vagy vaj
- 1 krumpli
- 100 g
joghurt vagy tejföl (ízlés szerint)
- pirítós
kenyér kockák
- sajt
- só
- bors
Elkészítés:
1.
A hagymákat megtisztítjuk, majd jó apróra összevágjuk és a felmelegített
olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdjük pirítani, mielőtt teljesen megpirulna,
hozzáadjuk az előzőleg felvágott fokhagymákat és együtt pirítjuk tovább.
2.
Ha a hagymák megpirultak felöntjük vízzel és belevágjuk a krumplit, sózzuk,
borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük és körülbelül fél óráig
főzzük.
3.
Ha a leves jól megfőtt levesszük a tűzről és miután egy picit már kihűlt
hozzáadjuk a joghurtot vagy a tejfölt és botmixerrel összeturmixoljuk.
4. Pirítós
kenyér kockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
1 comment:
Szeretem a krémleveseket, de ez a többféle hagyma annyira gyönyörű, színes kavalkád, hogy legalább is egy részét bíztos nem turmixoltam volna össze.
Post a Comment