Tuesday, February 28, 2012

Hagymakrémleves




Hozzávalók:
  • 1 póréhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fehérhagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olaj vagy vaj
  • 1 krumpli
  • 100 g joghurt vagy tejföl (ízlés szerint) 
  • pirítós kenyér kockák
  • sajt
  • bors


Elkészítés:

1. A hagymákat megtisztítjuk, majd jó apróra összevágjuk és a felmelegített olajon, vagy a felolvasztott vajon elkezdjük pirítani, mielőtt teljesen megpirulna, hozzáadjuk az előzőleg felvágott fokhagymákat és együtt pirítjuk tovább.

2. Ha a hagymák megpirultak felöntjük vízzel és belevágjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább  fűszerezhetjük és körülbelül fél óráig főzzük.

3. Ha a leves jól megfőtt levesszük a tűzről és miután egy picit már kihűlt hozzáadjuk a joghurtot vagy a tejfölt és botmixerrel összeturmixoljuk.

4. Pirítós kenyér kockákkal és reszelt sajttal tálaljuk. 

1 comment:

Hobbychef said...

Szeretem a krémleveseket, de ez a többféle hagyma annyira gyönyörű, színes kavalkád, hogy legalább is egy részét bíztos nem turmixoltam volna össze.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails