Tuesday, September 14, 2010

Piros fehér szelet

Ez a különlegesség édesapám születésnapjára készült. A család meglepetésére a tészta is színes vot.



Hozzávalók:
  • Tészta:
      • 9 tojás
      • 9 evőkanál cukor
      • 9 evőkanál víz
      • 9 evőkanál liszt
      • 3 kávéskanál sütőpor
      • 6 evőkanál olaj
      • 6 evőkanál méz
      • 3 zacskó vaníliás cukor
      • 3 kávéskanál fahéj
      • 3 kávéskanál  reszelt  narancshéj (elhagyható)
      • 3 evőkanál bodzaszörp
      • folyékony piros ételfesték
  • Krém:
      • 500 g tehéntúró
      • 500 g tejszín
      • 3 evőkanál tejföl
      • 10 evőkanál cukor
      • 1/3 ribizli lekvár

      A tészta hozzávalóit három részre osztjuk és külön-külön a következő módon három lapot sütünk belőle. 
      A tojások fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk az előzőleg elkészített masszához. Ezután jöhet a méz, az olaj, a narancshéj, a vaníliás cukor, a fahéj és a bodzaszörp. Miután ezeket jól beledolgoztuk a masszába, akkor jöhet ízlés szerint az ételfesték. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 2o-25 percet sütjük.
Ugyan ezena  módon készítjük el a tészta másik két lapját is.

      A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük egy mixer segítségével, majd hozzáadjuk a tehéntúrót, a cukrot és a tejfölet. Ha a tésztalapok kihűltek, három részre osztjuk a krémet és megkenjük vele a lapokat. Figyelem: a második lapot mielőtt a krémet rátennénk megkenjük a ribizlilekvárral.
Díszítés ízlés szerint.


Fondantina






No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails