Hozzávalók:
- Tészta:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál víz
- 9 evőkanál liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
- 6 evőkanál olaj
- 6 evőkanál méz
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 3 kávéskanál fahéj
- 3 kávéskanál reszelt narancshéj (elhagyható)
- 3 evőkanál bodzaszörp
- folyékony piros ételfesték
- Krém:
- 500 g tehéntúró
- 500 g tejszín
- 3 evőkanál tejföl
- 10 evőkanál cukor
- 1/3 ribizli lekvár
A tészta hozzávalóit három részre osztjuk és külön-külön a következő módon három lapot sütünk belőle.
A tojások fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk az előzőleg elkészített masszához. Ezután jöhet a méz, az olaj, a narancshéj, a vaníliás cukor, a fahéj és a bodzaszörp. Miután ezeket jól beledolgoztuk a masszába, akkor jöhet ízlés szerint az ételfesték. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 2o-25 percet sütjük.
Ugyan ezena módon készítjük el a tészta másik két lapját is.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük egy mixer segítségével, majd hozzáadjuk a tehéntúrót, a cukrot és a tejfölet. Ha a tésztalapok kihűltek, három részre osztjuk a krémet és megkenjük vele a lapokat. Figyelem: a második lapot mielőtt a krémet rátennénk megkenjük a ribizlilekvárral.
Díszítés ízlés szerint.
Fondantina
No comments:
Post a Comment