Saturday, September 18, 2010

Majonézes tehéntúró

Hozzávalók:
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 dl étolaj
  • 1 kávéskanál víz
  • 500 g tehéntúró
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • citromlé
  • só, bors, paprika, petrezselyemzöld

 A tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt és ízlés szerint sót (kb egy fél kávéskanálnyit), egy mixer segítségével elkezdjük keverni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Ha ezzel megvagyunk a tehénturót összetörjük egy villával vagy egy mixerrel, hozzáadjuk a tejfölet és a majonézet. Jól összedolgozzuk az egészet, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent leírtakkal., aztán hozzáadunk még egy fej hagymát nagyon-nagyon apróra vágva. Ízlés szerint tálaljuk, például üvegtálban, pradicsomban vagy paprikában. 

Jó étvágyat!

Fondantina

     

8 comments:

Mária said...

Gratulálok lányok, felfigyeltek Rátok az Erdélyi Konyha Kalendárium szerkesztői!

Fondantina said...

Köszönjük :)

Főzőmasina said...

Sziasztok!

Van egy üzenetem a számotokra itt:
fozomasina.freeblog.hu/archives/2010/09/24/Hozzm_is_eljutott/

Üdv!
Főzőmasina

Jutka said...

Nézz be hozzám,vár rád egy díj!:))

Ottis said...

Nem ismertem a receptet, hamarosan kipróbálom majonézesen .-)

Ottis said...

Elkészítette, nagyon nagyon finom!Kedvencem lett .-)

Fondantina said...

Főzőmasina és Jutka köszönöm a díjat sajnos éppen internet hiányban szenvedek ugyhogy varhatolag jovohet vege fele erkezik majd a blogbejegyzes a díjról.Puszi

Fondantina said...

Ottis örülük, hogy kipróbáltad és tetszett :) puszi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails