- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál mustár
- 2 dl étolaj
- 1 kávéskanál víz
- 500 g tehéntúró
- 4 evőkanál tejföl
- 1 kisebb fej hagyma
- citromlé
- só, bors, paprika, petrezselyemzöld
A tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt és ízlés szerint sót (kb egy fél kávéskanálnyit), egy mixer segítségével elkezdjük keverni, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Ha ezzel megvagyunk a tehénturót összetörjük egy villával vagy egy mixerrel, hozzáadjuk a tejfölet és a majonézet. Jól összedolgozzuk az egészet, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent leírtakkal., aztán hozzáadunk még egy fej hagymát nagyon-nagyon apróra vágva. Ízlés szerint tálaljuk, például üvegtálban, pradicsomban vagy paprikában.
Jó étvágyat!
Fondantina
Fondantina
8 comments:
Gratulálok lányok, felfigyeltek Rátok az Erdélyi Konyha Kalendárium szerkesztői!
Köszönjük :)
Sziasztok!
Van egy üzenetem a számotokra itt:
fozomasina.freeblog.hu/archives/2010/09/24/Hozzm_is_eljutott/
Üdv!
Főzőmasina
Nézz be hozzám,vár rád egy díj!:))
Nem ismertem a receptet, hamarosan kipróbálom majonézesen .-)
Elkészítette, nagyon nagyon finom!Kedvencem lett .-)
Főzőmasina és Jutka köszönöm a díjat sajnos éppen internet hiányban szenvedek ugyhogy varhatolag jovohet vege fele erkezik majd a blogbejegyzes a díjról.Puszi
Ottis örülük, hogy kipróbáltad és tetszett :) puszi
Post a Comment