Hozzávalók:
- Tésztához:
- 7 tojás szétválasztva
- 6 evőkanál cukor
- 13 evőkanál víz
- 9 evőkanál liszt
- 100 g őrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál barna rum
- Krémhez:
- 400 ml tejszín
- 250 g mascarpone (Tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Forrás: Wikipédia)
- 140 g cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 100 g őrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belőle. Ezt követően apránként hozzáadjuk az őrölt-pörkölt mogyorót, a kávéskanál fahajat, a rumot és a lisztet miközben folyamatosan kevergetjük. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelünk sütő papírral, beleöntjük a masszát majd előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
A tejszínt egy kézi mixer segítségével kemény habbá verjük , hozzáadjuk a mascarponet, jól összedolgozzuk, majd belekavarjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt-pörkölt mogyorót, a kakaót és a fahajat. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A kihűlt tésztát három lapra vágjuk és megkenjük az előzőleg elkészített krémmel majd ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Fondantina
No comments:
Post a Comment