Thursday, September 9, 2010

Mogyoró torta fondanttal, radinába


Hozzávalók:
  • Tésztához:
    • 7 tojás szétválasztva
    • 6 evőkanál cukor
    • 13 evőkanál víz
    • 9 evőkanál liszt
    • 100 g őrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 2 evőkanál barna rum
  • Krémhez:
    • 400 ml tejszín
    • 250 g mascarpone (Tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Forrás: Wikipédia)
    • 140 g cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 100 g őrölt-pörkölt mogyoró (sótlan)
    • 2 evőkanál kakaó
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és a vizet majd egy mixer segítségével kemény habot verek belőle. Ezt követően apránként hozzáadjuk az őrölt-pörkölt mogyorót, a kávéskanál fahajat, a rumot és a lisztet miközben folyamatosan kevergetjük. Egy 24 cm-es csatos torta formát kibélelünk sütő papírral, beleöntjük a  masszát majd előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

A tejszínt egy kézi mixer segítségével kemény habbá verjük , hozzáadjuk a mascarponet, jól összedolgozzuk, majd belekavarjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt-pörkölt mogyorót, a kakaót és a fahajat. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A kihűlt tésztát három lapra vágjuk és megkenjük az előzőleg elkészített krémmel majd ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat!
Fondantina

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails