- A tésztához:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g porcukor
- A töltelékhez:
- 200 g tejszín
- 200 g tehéntúró
- 0,5 dl tej
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
- citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, persze ebhez szükséges. hogy a vajat előzőleg hagyjuk szoba hőmérsékletűre melegedni. Ha ezzel megvagyunk 10 percre a hűtőbe tesszük.
Addig megtisztítjuk és negyedekre vágjuk a szilvákat.
A 10 perc elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, jól meglisztezett konyha felületen kinyújtjuk és egy pite sütőbe tesszük, helyenként egy villával megszúrkodjuk. Előzőleg előmelegített sütőbe 10-15 percig sütjük.
Míg a tészta sül addig elkészítjük a tölteléket. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tehéntúrót. Miután jól összekevertük a tejszínnel, akkor belekavarjuk a tejet és a tojásokat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Ha a tészta sülésének az ideje lejárt, akkor kivesszük a sütőből és belekanalazzuk a tölteléket. A negyedekbe vágott szilvákkal díszítjük és megszórjuk 3 evőkanál fahéjas cukorral. Takarékon sütjük körülbelül egy órát.
Fondantina
No comments:
Post a Comment