Saturday, August 21, 2010

Szilvás pite avagy ahogy én készítem


Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 150 g liszt
    • 100 g vaj
    • 50 g porcukor
  • A töltelékhez:
    • 200 g tejszín
    • 200 g tehéntúró
    • 0,5 dl tej
    • 2 tojás
    • 7 evőkanál cukor
    • citrom reszelt héja
    • 1 vaníliás cukor
Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, persze ebhez szükséges. hogy a vajat előzőleg hagyjuk szoba hőmérsékletűre melegedni. Ha ezzel megvagyunk 10 percre a hűtőbe tesszük.
Addig megtisztítjuk és negyedekre vágjuk a szilvákat.
A 10 perc elteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, jól meglisztezett konyha felületen kinyújtjuk és egy pite sütőbe tesszük, helyenként egy villával megszúrkodjuk. Előzőleg előmelegített sütőbe 10-15 percig sütjük. 
Míg a tészta sül addig elkészítjük a tölteléket. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tehéntúrót. Miután jól összekevertük a tejszínnel, akkor belekavarjuk a tejet és a tojásokat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Ha a tészta sülésének az ideje lejárt, akkor kivesszük a sütőből és belekanalazzuk a tölteléket. A negyedekbe vágott szilvákkal díszítjük és megszórjuk 3 evőkanál fahéjas cukorral. Takarékon sütjük körülbelül egy órát.

Fondantina

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails