Wednesday, August 11, 2010

Gyors mascarpone krém ribizlivel

Tegnap este valami finom és gyors édességre vártam és mivel már régota gondolkoztat ez a krém ezért bele is vágtam. Az eredény nagyon-nagyon finom lett :D

Hozzávalók:


  • 100 g sima keksz
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • ribizli (kb 2 marék)
A kekszet egy konyhai robotgép segítségével összetörtem. A tejszínből kemény habot verek egy mixer segítségével, hozzáadom a mascarponet, a vaníliás cukrot és a porcukrot, jól elkeverem. A ribizlit leszemezem és megmosom. Egy pezsgős pohárba először kekszet teszek, majd a mascarpone krémet, ezt követi a ribizli, majd ismét mascarpone krém, keksz, mascarpone és a tetejére ribizli. Ha nem pezsgős poharat használunk akkor addig rétegezzük, amíg megtelik a pohár. Ez az adag körülbelül 4-5 személynek elég.

Fondantina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails