8 tojásból készítettem egy kakaós piskóta lapot. Recept
A csokoládé krém receptjét Gergely Éva Erdélyi ízek című könyvében találtam.
Hozzávalók:
- 12 dkg csokoládé
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 15-20 dkg puha vaj
Egy edénybe vizet teszünk majd ebbe belehelyezünk egy másikat, amelybe beletesszük a csokoládét, amit előzőleg darabokra törtünk. Ha a csoki megolvadt, hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat és a gőz felett addig kavargatjuk míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A vajat egy mixer segítségével habosra keverjük, majd ha kihűlt a csokoládé massza akkor belekeverjük. Kész is vagyunk, már csak a piskótát kell három fele vágni és megkenni a csoki krémmel. Ízlés szerint díszítjük.
Fondantina
4 comments:
Nagyon jól néz ki, nincs kedved az Erdélyi Konyha kalendáriumba beküldeni pár receptet?
Koszi a dicseretet!
epp a kalendariumon morfondirozom, marmint igazabol csak azon hogy melyik recepteket is kuldjem es hogy a cimeket irjam at magyarosabbra:D
Rendben, de többet is küldhetsz, sok kell amíg megtelik a kalend.
Felkérés teljesítve szinte mindenik receptemet elküldtem :)
várom a válaszotokat :)
Post a Comment