Tuesday, July 13, 2010

Meg egy meggy:)




Igerem, ez az utolso...egy idore biztosan. A napokban anyuskammal ismet piaci korutra mentunk, igy tortent, hogy szatyrunkban 5 kg meggyel indultunk hazafele, amibol 4 kilonyi egeszen biztosan lekvarkent vegzi. Az ezt megelozo napokban anyuskam gondosan beszerezte a meggymagozo kisokost, azaz a kis csodagepet. Nekunk nagyon bevalt...valosaggal elvezet volt kidurrantani a magokat. (kep is lesz hamarosan, ha valaki nem talalkozott volna hasonloval:))
En is keszultem am a "nagy eltevesre", mivel mar eleg sok helyen lattam a csokolades valtozatot, es hat izgatta a fantaziam:) Hozzatennem, eltevesben anyuskam a szakember, es legtobbszor makacsan ragaszkodik az "ahogyan en tanultam" receptekhez, de meglepetesemre egybol benne volt a csokis valtozat elkesziteseben, termeszetesen az o receptje szerint meg az "en" csokimmal.
Meg aznap este kimagoztuk a gyumolcsot, lecukroztuk (400 g/kg meggy), es ejjelre, biztonsagi okokbol a csalad ferfi tagjai altal ismeretlen helyen, allni hagytuk. A masnap fozessel kezdodott, 2-3 ora alatt szepen osszefott a lekvar, amibe a 3 tabla keseru csoki kerult. Reklam nelkul nekem a Heidi a kedvencem, mar sokszor dolgoztam vele, es eddig mindig bevalt.



Ezutan sterilizalt uvegcsekbe toltottuk a forro lekvart, es szaraz dunsztban hagytuk kihulni.
Igy tortent, hogy nap vegere 10 borkan fincsi csokis meggylekvarral lettunk "tobbek":)



Es, tenyleg nagyon fincsi!:)

4 comments:

Ottis said...

Most bukkantam rátok!Csuda szép blogotok van!Gratulálok!

Ami said...

Ez nagyon guszta! Szívesen megkóstolnám :)

Fondantina said...

Ez nagy megtiszteltetes szamunkra, hogy ismert gasztroblogerek kommetalnak minket :)
koszonjuk

Orsibabba said...

Koszonjuk, huseges olvasotok, Orsi:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails