A recept a romániai BBC GoodFood decemberi számából származik.
Hozzávalók 2 kg-hoz:
- 1,5 kg cékla
- 3 hagyma
- 3 alma
- 3 narancs
- 2 ek mustár mag
- 1 ek koriander mag
- 1 ek örölt szegfűszeg
- 1 ek fahéj
- 700 ml borecet
- 700 g cukor
- A céklát megtisztítjuk és kisebb kockacskára vágjuk.
- A hagymát picit nagyobbacska kockákra vágjuk.
- Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
- A naracs héját megreszeljük és a naracs levét kifacsarjuk.
- Minden hozzávalót egy nagyobb edénybe teszünk és jól összekavarjuk.
- Kis tűzön egy órát forraljuk, ídőnként egyet kavarunk rajta.
- Közben az üvegeket kifertőtlenítjük: kimossuk és a kályhában szárítjuk kb 10-15 percet.
- Ha letelt az egy óra (kóstoljuk meg a céklát, hogy puhult-e) zárjuk le a tűzet. Hagyjuk hűlni kb 10 percet aztán tegyük az üvegekbe.
- Kihűlés után fogyasztható de az ízek körülbelül egy hónap után lesznek jól összeérve.
Jó étvágyat!
1 comment:
Gyonyoruek lettek, ma frissitem a karacsonyi repertoart!:) amugy meg kaptam jopofa templateket, csak nem tom feltolteni...
Post a Comment