Thursday, November 26, 2009

Tonhalas spagetti

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 olajban levő tonhalkonzerv, francia zöldfűszerkeverék (rozmaring, petrezselyem, csombor, bazsalikom, majoranna, oregano, leustyán), 2 ek vaj, 2 ek liszt, fél liter tej, izlés szerint só és bors.


  1. Lecsepegtetjük a konzervekről az olajat egy serpenyőbe.
  2. Felforraljuk az olajat, megpíritjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. Beletesszük a tonhalkonzerveket.
  4. Egy külön edényben felolvasztjuk a vajat.
  5. Belekavrjuk a lisztet és lassú tűzön drapp szinűre píritjuk.
  6. Folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a fűszereket. (Besamel mártás 4,5,6)
  7. Összekeverkük a halat és a besamel mártást.
  8. Spagettivel és tejföllel tállaljuk.
Jó étvagyat!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails