Tonhalas spagetti
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 olajban levő tonhalkonzerv, francia zöldfűszerkeverék (rozmaring, petrezselyem, csombor, bazsalikom, majoranna, oregano, leustyán), 2 ek vaj, 2 ek liszt, fél liter tej, izlés szerint só és bors.
- Lecsepegtetjük a konzervekről az olajat egy serpenyőbe.
- Felforraljuk az olajat, megpíritjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Beletesszük a tonhalkonzerveket.
- Egy külön edényben felolvasztjuk a vajat.
- Belekavrjuk a lisztet és lassú tűzön drapp szinűre píritjuk.
- Folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a fűszereket. (Besamel mártás 4,5,6)
- Összekeverkük a halat és a besamel mártást.
- Spagettivel és tejföllel tállaljuk.
Jó étvagyat!
No comments:
Post a Comment