Saturday, February 6, 2010

Csokimania:)

Igeretemhez hiven...csokimania:) Ez a jopofa otlet szinten Lebovitz urtol szarmazik (nagy rajongoja vagyok amugy). Meg kell jegyeznem, eloszor borzalmasan szkeptikus voltam a recepttel szemben, de ez teljesen alaptalannak bizonyult... de mindenesetre nagyon meglepett (kellemesen!!!:)) a vegeredmeny. Nem tobb, mint csoki, valamint dulce de leche (amit ugyebar fel kellett szamolni veglegesen:)) es mogyorovaj (OOoriasi kedvencem) "krem". A pontos receptet itt megtalaljatok, bevallom, en nem mericskeltem, 4 tabla csokit hasznaltam fel osszesen, a toltelekhez a megmaradt CdL-t (200g?), meg fel bodon sos mogyorovajat.
Amint azt lathatjatok, elegge nagy formakat hasznaltam, ilyen nagy meretubol lett 6 db, kisebbol szinten.


Most kicsit "belemeselek":) Az ugy kezdodott, hogy borzalmasan gyors desszertre volt szuksegem (mivel az egesz napot a konyhaban toltottem, guacamole, sult hus, tejszines gomba, vajas krumpli, es panirozott mozzarella golyok keszitesevel- de tenyleg:)). Ekkor jutott eszembe ez a "suti", amit regebb lattam az oldalon. Felolvasztottam a csokikat (mikroban, volt mentas is, nagy kedvenc), ecsettel kikentem a formakat,- na igen, a nagy formak szilikonok voltak...a kicsik meg sajnos femek, amikbol meg sem probalkoztam kiszedni a "muvet", tehat szerintem ezek a csoppsegek szilikon format kovetelnek, vagy legalabbis muffin papirt (ahogy az eredetiben is latszik, persze en nagy sietsegemben ugy lattam, hogy sima fem formak...na igen...). Tehat alaposan kikenem a formakat az olvasztott csokival, majd hutobe tettem oket. (szobahomersekleten is siman megszilardul, de nagyon biztosra akartam menni:)) Mikozben hultek, osszekavartam a CdL-t a mogyorovajjal, itt a mogyorovaj mennyiseget tudtam csak novelni, mivel csak az volt:)


Kivettem a megszilardult formakat, megtoltottem 3/4-ig a kremmel, majd raontottem az olvasztott csokibol hogy teljesen befedje es ne maradjanak kisebb resek sem. Vissza a hutobe, es kb fel ora mulva mar eszmeletlen kis csokik lettek.


Ugye milyen nagyon egyszeru? Es nagyon nagyon finom, aki szereti a tomeny csokit (75%-osat hasznaltam), egy kis sos karamellel megbolonditva, az biztosan imadni fogja! Es azt szeretem benne a legjobban, hogy tolteleknek igazan barmi johet... befott, mak, gyumolcs, barmi. A lehetosegek szama korlatlan, es igy konnyen keszithetunk egyenre szabott csokicseppeket (mondjuk az enyemek inkabb malackak voltak:))


A kepen lathato marshmallow-ok csak dekoracios szerepet toltenek be, de megtetszettek, kicsit megtorik a csoki szigorusagat:) Talan az lesz a kovetkezo alapanyag...hmm, ki tudja?:)

Jo etvagyat!:)

2 comments:

Fondantina said...

es igen is allitom Isteni csemege ki kell probalni :)

Festy said...

Imádom a pillecukit! :)
xoxo
Festy

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails